Welkom op stripplaneet!

Blog

Kampioenen op wielen

Posted by Liam on July 10, 2011 at 11:51 AM

Titel: Kampioenen op wielen

Nummer: 31

Reeks: F.C. De Kampioenen

Schrijver: Hec Leemans

Tekenaar: Hec Leemans

Uitgeverij: Standaard uitgeverij

Pagina's: 30

Categorie: Humor voor alle leeftijden

 

Verwachting: Ik had een goede verwachting van deze strip aangezien hij best populair was onder de lezers. Ik kan me nog herinneren toen ik hem voor het eerst las (jaren geleden) en toen vond ik hem ook goed. Maar nu moet ik het natuurlijk kritisch beoordelen... We zien dus wel.

 

Het verhaal begint met Boma die op het terras van een café zit en zijn goede vriend kolonel Van De Sijpe op zijn fiets ziet aankomen. Kolonel Van De Sijpe zegt dat hij een fietsclub heeft en Boma lacht hem hiermee uit (denkend dat het allemaal oude mannen zijn die fietsuitstapjes maken). De kolonel daagt Boma uit om een voetbalmacht tussen de 2 clubs te spelen. Natuurlijk wint de wielerploeg aangezien zij een veel betere conditie hebben. Boma is hier niet tevreden mee en vindt de trainingsmethoden van Pol niet goed en beslist om zelf een trainingsprogramma op te stellen. Hij koopt fietsen (of hometrainers voor de minder bekende ploegleden) om te trainen. Boma gaat een weddenschap aan met kolonel Van De Sijpe dat hij en zijn ploeg de Mont Ventoux zullen beklimmen op de fiets. De kampioenen hebben hier veel moeite mee door hun slechte conditie, maar Boma zelf lijkt in topconditie na amper 2 weken trainen...

 

De strip was best leuk met een paar goede en een paar minder goede opmerkingen. Het was een leuk verhaal en het is leuk om de Kampioenen eens wat anders te zien doen dan voetballen (niet dat er zo veel gevoetbald wordt in de strips). Ik vond ze er wel leuk uitzien in hun wielerpakjes. Als we aan de Mont Ventoux denken, denken we niet alleen aan wielrennen maar ook aan de mooie streek. In de strip wordt de streek heel mooi afgebeeld. Gezellige cafés, zon en groen. Spijtig genoeg tekent Hec Leemans maar weinig in detail in deze strip, anders zou het een heel mooi getekende strip geweest kunnen zijn.

 

Nu even over de grappen: er waren niet zo heel veel grappen in deze strip. Dat was ook niet de bedoeling, maar deze strip hoort toch bij de categorie 'humor'. Op pagina 23 de kampingbewoners met hun vlaggetjes zijn best wel grappig. Hoe Boma zo moeiteloos de Mont Ventoux op kon klimmen was ook wel leuk, maar misschien een beetje voorspelbaar. Eerst dacht ik dat hij doping gebruikt zou hebben, maar toen we wisten dat dit niet zo was, was het logisch hoe hij het echt deed... Ook de dief die doet geloven aan Fernand dat hij hem wilt helpen is leuk. Hij ziet eruit als een stereotyp van een Fransman met zijn petje, snor, sigaret en gestreepte T-shirt.

 

Ten slotte nog een paar woordjes van kritiek. Ik zou als kritiek kunnen geven dat de eerste goede grap pas heel laat in het album komt... Maar dat vind ik niet zo erg. Het album zelf was leuk dus dat maakt alles goed.
Hier heb je weer mijn commentaar die ik bijna elk album moet geven: de strip klopt niet met de serie. In de serie zouden Bieke, Carmen, Pascale en Doortje nooit naakt in een zwembad met andere naakte mensen gaan (Pol, Mark en Xavier eigenlijk ook niet maar deze zouden misschien meegaan omdat ze niet voor Boma willen onderdoen). Zeg nu zelf: Bieke en haar moeder? Dat lijkt me nogal raar... Wat ik er persoonlijk wel over vind is op pagina 16 waar 2 kleine jongetjes naakt zijn. Mogen kinderen onder de 18 wel mee naar zo een naturistencamping? Als ze nu nog maar heel jong waren ok... Maar deze jongetjes leken toch al rond de 7 jaar. Het lijkt me niet een plek waar je gezellig met de kinderen naartoe gaat.. Om het dan ook te tekenen vind ik er een beetje over.

 

Al bij al was dit toch een leuk verhaal en een leuke afwisseling op het voetbal met mooie gezellige plaatsen in Frankrijk. Daarom geef ik het verhaal 80%

Categories: F.C. De Kampioenen

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply ShammaTog
9:03 AM on March 14, 2021 
http://hcialischeapc.com/ - generic cialis